December 30, 2011

Ini Cerita Tentang Dhia....

Bukan tentang Ku Salmi or Rose or Zetty or even siapa-siapa!!!

Aku tak paham kenapa orang dok kecoh-kecoh apsal Ku Salmi kena dok meroyan bagai.... Perlu ke??? Logik ke????

Cuba tengok reality sebenar, lebih ramai orang baik yang teraniaya dan terus teraniaya sampai ke hujung nafas....

And berapa ramai jugak yang mati sebab buatan orang (kes bomoh-bomoh)???? Ramai jugak kan???

Yang jahat???? Still hidup hapily ever after je..... Tak jadi apa pun....

Nampak macam tak adil, tapi itulaaa hakikat dunia.... sebab apa??? Sebab kebahagiaan dunia nie tak penting, yang penting, kebahagiaan akhirat...

Lagipun, perlu ke nak tunjuk mak dia pun meroyan sama???? Mana tau lepas Zikir mati, mak dia insaf, macam mana Melly insaf??? Boleh jadik jugak kan???

Kesimpulannya, orang kita nie, suka sangat tengok orang lain merana, derita, terseksa, so that nanti dia boleh kata... 'Padan muka kau, tu laaa, dulu kau buat kat orang, sekarang baru kau tau....' something like that.... WTF laaaa kan.... lebih kurang sama aje semua orang (termasuk laaa aku pun!!!)

So, pada aku, cerita nie sangat best and sweet... Cinta suci bawa ke mati... Selalu jugak laaa aku dengar, kalu couple tue memang loving gila, memang lepas pasangan dia mati, dia pun menyusul, even kadang-kadang tak sakit apa pun... Mungkin perasaan sakit di hati akibat menanggung rindu yang mendalam...

Anyway, Nora Danish, good job!!!! I always like her since iklan hotling pakai maskot tuh!!! Tapi selalu berlakon comel-comel.... Dalam Sumpah Bunian baru feel yang dia memang boleh berlakon.... Bila Tentang Dhia nie, memang terus boleh masuk A-List loh!!!! Hopefully dapat watak yang lagi best in the future....

Adi Putra, as always laaa kan??? Cerita apa yang dia tak deliver??? Semua best jer pun....

Lagi satu, aku suka watak Melly tue... Memula rasa nak lempang je!!!! Tapi bila dah jadik baik, rasa OK je... hehehhe!!!!

Ok, tu je... bye....

2 comments:

Fitri Senin said...

watak melly tu memang la kan..rasa nak sepak pun ada masuk longkang..tapi mak zikir tu lg tak boleh blah..in reality memang ada je org cmtu..busuk hati yg lebih busuk dr bangkai

FaznFaz said...

sampai sekarang terbayang sweetnya cerita tentang dhia... hehhe!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...