July 18, 2011

Review Harry Potter Yang Aku Malas Gilo Nak Update!!!!

My favourite couple: Remus Lupin (warewolf) and Tonk (dia nih boleh buat muka) Diorang ada anak nama Teddy Lupin.

Hero of the day....


Ok, aku memang poyo!!! Malas update!!!

Apa yang aku suka pasal Harry Potter part yang last nih:

-Emosi dari seawal cerita. Masuk panggung dah tepuk-tepuk dada tahan sebak, emo sungguh!!!

- Cerita yang tersusun dengan kemas. Senang nak faham compared buku (Providing you know what the hell are the hocruxes.)

- Gandingan mantap. Well, undeniable kut!!! Big applause to Snape, McGonagall and Neville

- Babak dragon yang awesome. Sukaaaaaaaaaaaaa x1000. Suka jugak babak duplication, dizahirkan dengan bagus pada aku...

- Babak Chamber of Secret, finally!!!! Ron & Hermione shared their first kiss.... Terharu!!!!!

- Haruslah babak McGonagall lawan dengan Snape. Terbaik wok!!!!!!

- Babak Mrs. Weasley bunuh Bellatrix. Caya!!! Nice one!!!

- Babak api kat Room of Requirement.... Cemas weh!!!!

- Shot bila Snape dibunuh... Classy..... Memang cun aaa.....

- Babak Snape dan air mata.... You such a true hero!!!! I shed my tears for you....

- Babak improvised Nevile suka kat Luna.... Auuwww..... SO sweet!!!! (Dalam buku Neville kawen ngan Hannah Abbott)

- Part Harry jadik bapak.... sangat sedih and terharu because we all know, it all end here.

FYI, aku nangis seh tengok yang last nih.... The idea of It's All End hit me badly!!!


Apa yang aku rasa kureng/ boleh diimprovised....

- Cerita nie pendek pada aku, kalau dia extend sampai sampai 2.30jam or 2.45jam, even better!!!

- Babak lawan. Bila HP6: Half Blood Prince keluar, ramai yang tak puas hati sebab takder babak lawan. In fact, it was one of the least favourite of HP series. IN defence, Davide Yates kata, he saved the best for last, which is in HP7: Part2. So, aku memang bagi high expectation gila-gila untuk this last one!!! At least the same par with babak Dumbledore lawan dalam movie yang Sirius Black mati (HP5: The Order of Phoenix) Tapi, harapan tinggal harapan!!! Kaciwa ahkak!!!

- Kaciwa 1: Anticlimax sungguh bila dah habih gempak dah bila semua dah berkumpul waktu Voldermort summoned Death Eater. Dah macam peserta Bersih ngan FRU dah (Ops!!!!) Tapinya, nan ado!!!!

- Kaciwa 2: Kenapa bab lawan yang gempak dengan wizards and witches tak ditunjukkan??? Apa kes orang batu ngan gergasi jer yang lawan???? (Though McGonagall sangat cool bila dia summoned orang batu tuh!!!)

- Kaciwa 3: Kalau bab chamber of secret boleh diimprovised, kenapa tak improvised bab Fred, Lupin & Tonk mati???? Kurang drama hokeh???? I was expecting more drama scenes for this moment!!!

- Kaciwa 4: Bab lawan dengan snatches. Typical hokeh!!!! Apahal lak letak Neville sesorang kat situ??? Letaklah the whole clan, tunjuk lawan seposen dua, barulaaa letupkan that bridge.... Again, anticlimax!!!

- Kaciwa 5: Where the hell was everybody when Harry fought with Voldermort??????? Don't you wanna watch THE ultimate battle that won't happen again anytime in the future???? Sangat tak logik!!!! Orang gaduh tepi jalan pun semua orang sibuk nak kepochi, ni plak HARRY POTTER VS VOLDERMORT!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Kaciwa 6: Kenapa Harry dropped the resurrection stone tuh???? Sebab dengan ada batu tuh, elder wand and cloak of invisibility, Harry dah jadik master of death. So, macam missing the point situ selain conflict dengan tittle the Deathly Hallows and seolah-olah tak ditegaskan pun yang Harry dah ada 3 benda tuh....

- Kaciwa 7: I was expecting for Robert Pattison's cameo in this very movie!!! I love you Cedric!!! (Tapi aku tak suka cerita Twillight!!!) Waktu Harry summoned the dead one dari resurrection stone, serius aku ingat semua akan bangun sekali including Fred, Tonk & Cedric. Tapi, yang nih kaciwa skek jer....

- Kaciwa 8: Bila Harry dah abih lawan, bila dia masuk, seolah-olah semua dah tenang-tenang!!!! Tipu!!!! You guys should applaud him big time!!!! HE JUST KILLED VOLDERMORT kut!!!!!

Huhuuh!!!!!

Tue je le kut benda-benda yang aku kureng!!!!! Heheheh!!!! Aku emosi, aku tau!!!! Liza ok tak aku punya review nih???? Hehheeh!!! Gila lama baru nak buat.... tah-tah lebih separuh fans dah tengok citer nih!!!!

So, all in all, without benda yang aku kaciwa kan, aku leh bagi 5 solid stars, tapi dah kena potong jadik 3.5 stars sudeehhh..... Apa-apa pun, it was a good and enjoyable movie after all!!!!

It All Ends.... Sob! Sob! Huwaaaaaa!!!!!!!

Aku sangat berharap when I'll be 40 or 50, someone will remake a better version of HP movies. Waktu tue, aku akan make sure aku jadik aunty vogue pergi wayang tengok HP.... Hahhahaha!!! (Yelaaa..... anak mesti dah tak layan nak tengok ngan mummy dia.... Apa barang ye tak????)

p/s: Sayang ngan aku memula ingat It All Ends 7.15 tuh illuminati ke hape, rupanya 7.15 tuh, tarikh release 15-Jul!!! Ciss!!!! Mana nak tau since kami gi tengok Premier Show on 13-Jul (ayat riak!!!!)

p/s2: Nanti bila aku rajin aku citer since when aku layan HP ok????

3 comments:

liza said...

review yg sangat detail and aku setuju semuanya...esp part yg diorg takder improvise part fred,tonk n lupin mati..aku nangis giler tau part yg fred mati tu..i love fred n george sooo much....huhuhu..

n part bila harry dah bunuh voldemot tu pun sama...kenapa diorg tak applause him like u said...huhuhu...suka sebab the end neville tetap hero walaupun dari awal kita tgk dia looser..

aku pun sama mcm ko..nangis...ooohh..sungguh emosi..minggu ni akan layan marathon harry potter n maybe will see part 2 again...hehehehe..mesti wafiy mengamuk sebab dah tgk hari tu..hhehe

Liz Rohaizat said...

dah baca buku kan? mmg ada scene penting yg tertinggal la. cuma bab dia dropped the resurrection stone tu mmg tak boleh ubah. remember, he has to die because he's the 7th horcrux. plus, masa tu dia tak tau pun dialah pemilik the elder wand. so dia menyerah diri kepada voldermort.

perjalanan dia mencari horcruxes tu membuatkan dia menjadi sorang yg tak selfish dan gila kuasa. that's why dia tak rasa nak simpan resurrection stone. sebab tu dia patahkan elder wand (eventhough kalau dlm buku, dia letakkan kembali that wand dlm dumbledore's tomb)

tp mmg best la part 2 ni. boleh buat org nangis. I thought I sorang yg nangis. rupanya semua org yg pergi tgk pun nangis sama :)

FaznFaz said...

liza: hehheh!!! takper, pengaruh wafiy jadik fan gak.....

liz: dah lama dah baca buku tue, mesti terlupa or terlepas pandang.... nie kena baca balik nih!!! thanks!!! hehehe!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...